WORLDWIDE OUTREACH

We zijn een “Geloofszending”,

en we danken de Heer voor Zijn hulp en voorzieningen.

???

Stichting Worldwide Outreach is in het jaar 1990 in Nederland als een Stichting opgericht.


De oprichters zijn Hiske en Bartha Engels, die al jarenlang hebben gewerkt in Zuid-Amerika, en zich ook een aantal jaren hebben ingezet in het werk in Oost-Europa, in samenwerking met andere organisaties. 

WWO is niet opgericht omdat iemand een goed plan of project had, maar Worldwide Outreach is opgericht uit een nood, de nood van mensen in armoede, zowel geestelijk als materieel. 

We kregen duizenden aanvragen voor evangelische lectuur en Bijbels, vanuit Rusland, Roemenië en Hongarije, en aan de andere kant ontvingen we door contacten in verschillende landen, grote voorraden lectuur. Om goed te kunnen functioneren hadden we groter structuur en een legale basis nodig in Nederland, en zo is de Stichting Worldwide Outreach geboren. 


Ook de verschillende takken van het werk zijn allemaal op een natuurlijke manier geboren. Elke nieuwe tak van het werk heeft zo zijn eigen verhaal, en dient in een nood te voorzien. 

Zuid Amerika:

In het jaar 1993 heeft het werk zich naar Zuid Amerika uitgebreid, namelijk Caracas Venezuela en Cuba. Daar konden we ook een sterke nood ervaren zowel in de krottenwijken van de hoofdsteden als ook in het binnenland. 

Dit had tot gevolg dat we ons werk officieel gingen uitbreiden, en ook een legale basis moesten leggen, onder de naam Vision Latina, opgericht in 1997. 

Het werk groeit met de dag en het is een zegen om andere mensen te kunnen helpen in hun noden. 


We hebben een bijzonder fijn team van medewerkers, waar we erg trots op zijn. Dat zijn de leiders en coordinators  zijn van de verschillende takken van het werk. 


Het is juist de Heer de eer en dank te geven voor alles dat we voor Hem hebben mogen doen!

Wie zijn wij